Galet färggladSå sjukt färgsprakande att man inte kan bli annat än glad!


Den första jag gjorde, faktiskt. Denna ska bli till julklapp åt bästisen, och jag kommer verkligen vara lite avis eftersom jag är så pass nöjd med resultatet och inte gärna vill ha en exakt likadan som en jag känner. Men å andra sidan skulle jag inte vilja ge bort något jag inte är nöjd med, så jag hoppas att denna julklapp kommer vara till lika stor glädje för henne som den hade blivit för mig om jag hade behållt den.

Tänka sig att man för övrigt ska vara så sen på att hänga på såna här trender. Det har tagit år och dar (ibland decennier) för mig att inse det fina med varenda accessoar som ska hängas/viras runt halsen.

Blodad tand nu... Men det har ni väl redan märkt. ;)

Min första egna tub då!

I pyjamastyg. Flanell alltså. Inte det minsta töjbart, meeen det funkar fint ändå.
Den är förstås inte så varm i rejäla minusgrader, men den är fin! Och den är bara min! Finally!!

Tubhalsduk i ull!

Jag har börjat sy en och annan tubhalsduk. Eller scarf för den delen. Superkul! Supersnyggt! Superanvändbart!
Som sjal över axlarna, som skyddande huva och självklart som halsduk. För värme eller för att vara fin. Eller för kombinationen. Jag vet just nu ingen accessoar som kan lyfta en hel outfit på det sätt som en tub kan göra! Ja, jag är salig... Det är inte ofta man är det.Denna är sydd i ett ulligt, elastiskt tyg. Varm givetvis. Rockig/punkig på ett vackert sparsmakat sätt, alltså helt i min smak. Men den är inte till mig... *snyft*... Den är till en annan rocker, och jag hoppas att den kommer väl till användning under den väntande januarikylan.

Ängelhalsband

När jag var på stan i helgen och febrilt letade efter en söt liten ängel så såg jag i en hantverksbutik lite ängelörhängen gjorda efter ett, iaf för mig, känt "recept". Okej, det går inte att sälja hantverk för en spottstyver om man mer eller mindre vill försörja sig på det, då det faktiskt tar en hel del tid ibland. Men aldrig att jag skulle gå iväg och köpa sådana här ängelhörhängen för 225 :-/par ändå. Men tack för idén! Jag sprang genast iväg och införskaffade en söt halskedja samt kompletterade mitt minst sagt minimala pärlförråd med en ny färg. Mot den ljusblå bakgrunden är färgen lite missvisande. Pärlorna är inte fullt så bleka som bilden visar.
Två timmar, ca tio svordomar och en akutlösning tog det att bli klar med detta verk. Finare än "originalen" från butiken, och klart mer personligt då jag valde färg utifrån vad som torde passa den som ska få denna i julklapp i år. Jag undrar hur mycket jag hade fått lägga ut om jag hade hittat och köpt den i hantverksbutiken...

Jorå, jag pysslar fortfarande...

Fast inte så mycket. Det går ju liksom i perioder. Dessutom vore det oklokt att visa upp årets julklappar innan jul.
Jag är även på väg att lämna denna lilla lägenhet för en lite större, så jag vet vad jag har att prioritera, så att säga!

RSS 2.0