Hello there, Kitty!

Så var hon klar. Hon blev väl egentligen klar redan för några dar sedan, men tankarna har varit på helt andra håll i övrigt, så blogga är kanske inte det första man tänker på. Tack och lov. Men visst blev hon rätt söt för att vara en av mina första amigurumis?
Kissen är gjord efter denna beskrivning, men klänningen blev ju då grå istället då... Och jag satte inte bara fast ögonen, utan även öron, nos och morrhår, när jag hade virkat huvud klart. Det är ju så mycket enklare att arbeta från insidan. Jag stoppade huvudet lite halvt för att lättare kunna se var allt skulle placeras.
Sen är det vissa gånger himla tur att jag hamstrat fina små band och annat, för jag ville inte ha en virkad rosett. Hittade ett litet band som matchade finfint med klänningens färg, och knöt fast rosetten mitt på huvudet istället för vid ena örat.  Det fina med såna här figurer är ju att de går att variera enormt med lite fantasi.

NU kan jag lova att jag är less på att virka! Det har varit sååå skönt att lägga undan allt och äntligen få lite ordning i mitt lilla hem.

Guess who!

Eller nä förresten... En alldeles för lätt fråga!


Här sitter jag och pysslar till vackra rocktoner... De e heeelit!

Några timmar efter att jag nämnt för någon hur less jag redan var på virkning och hur skönt det skulle vara att ta några dagars paus, ja då var jag igång igen. Hade ett vitt nystan och tänkte att "vafasen, jag kan ju försöka iaf!". Och så blev det. Det går lite segt, men hon börjar bli klar!

Nästan så jag skulle vilja sätta alla dessa lösa delar i ett litet tittskåp och smacka upp det som ett konstverk på väggen. Men så blir det inte. Inte denna gång, åtminstone.

Min första amigurumi!

Nu har den otåliga varit igång igen...
Hittade en virkbeskrivning som såg ut att vara tillräckligt enkel att börja med, och innan jag ens riktigt hunnit förstå mig på virkning var jag igång med skapandet. Trög på att förstå såna där beskrivningar är jag också. Så jag fick chansa och trixa, vilket resulterade i nåt som inte alls såg ut som det egentligen skulle. För att inte tala om tiden... Det som påstås ta 30-60 minuter tog för mig flertalet timmar. Kanin, förresten? Ja, lite mer kanin blev det ju med nosen, men annars tycker jag att han ser ut som en korsning mellan kanin, mus och gremlin. Men jag blev nöjd ändå! Och han ser inte så himla missnöjd ut han heller. Man må ju liksom börja nånstans!


RSS 2.0